Warmtepompen

Warmtepompen

Energie en geld besparen met een warmtepomp

Een warmtepomp zorgt ervoor dat je jaarlijks tussen de 80% en 100%  kan besparen. Het jaar 2026 komt snel dichterbij. Vanaf dan is de hybride warmtepomp de minimale verplichting bij een ketelvervanging. Met de keuze voor een warmtepomp ben je niet alleen duurzaam bezig, je bespaart ook substantieel op de energierekening. Een extra reden om tijdig over te stappen op een warmtepomp. Voor het selecteren en installeren van jouw warmtepomp, ben je bij Deno XL aan het juiste adres.

Wij bieden voor elke klant een passende warmtepomp, afhankelijk van je type woning en bestaande CV ketel. Deno XL gebruikt slimme warmtepompen die, wanneer er energie terug geleverd moet worden, deze energie inzet om bijvoorbeeld de warmtepomp te koelen.

Toekomstgericht verwarmen

Toekomstgericht verwarmen doe je met Deno XL.

 • Besparing op energiekosten: warmtepompen zijn efficiënter dan traditionele cv-ketels, wat kan leiden tot een aanzienlijke besparing op je energiekosten. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 80% met een all electric warmtepomp 100%.

 • Constante temperatuur: met een warmtepomp geniet je het hele jaar door van een comfortabele temperatuur, dankzij de constante en gelijkmatige warmteverspreiding in vergelijking met een reguliere CV ketel.

 • CO2-reductie: warmtepompen stoten geen CO2 uit tijdens het verwarmen of koelen van je woning of kantoor.

 • Onafhankelijk van aardgas: vanaf 2026 is de hybride warmtepomp de minimale verplichting bij ketelvervanging.

 • Potentie om vastgoedwaarde te verhogen: woningen en panden met een warmtepomp hebben een hoger energielabel, wat de waarde kan verhogen.

Verschillende soorten warmtepompen

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten. Sommige systemen halen hun energie uit de buitenlucht, anderen uit de bodem of uit het grondwater. Daarnaast is er een onderscheid tussen all electric en hybride warmtepompen, waarbij de laatste meestal samenwerkt met een gasketel. Deno XL is gespecialiseerd in zowel hybride warmtepompsystemen, als ook in zogeheten ‘lucht/water-warmtepompsystemen’. Wij vertellen u graag meer over beide installaties.

Hybride warmtepomp

 • Werkt in combinatie met een cv-ketel

 • Snelle besparing op gasverbruik

 • Ideaal voor bedrijfspanden

 • Geschikt voor bijna elke woning en zorgt voor 80% gasbesparing

 • Vanaf prijs: €3.900 (inclusief standaard installatie en na aftrek van subsidie)

Lucht/water-warmtepomp (all electric ready)

 • Warmtepomp en cv-ketel in één

 • Gebruikt warmte uit de buitenlucht

 • Altijd een comfortabele temperatuur

 • Voorbereid op een all electric systeem en zorgt voor 80% besparing

 • Vanaf prijs: €4.185 (inclusief standaard installatie en na aftrek van subsidie)

All-electric warmtepomp

 • Enkel warmtepomp, zonder cv-ketel

 • 100% elektrisch, dus volledig gasloos

 • Levert ook warm water

 • Geen CV ketel meer nodig

 • 100% besparen op de energie rekening

 • Vanaf prijs €8.100 (inclusief standaard installatie en na aftrek van subsidie)

Wij installeren warmtepompen van:

Daikin logo
Nefit & Bosch
Remeha
Intergas

Geschat resultaat

Het uiteindelijke resultaat hangt sterk af van verschillende factoren, waaronder de efficiëntie van de verwarmingssystemen in de woning en de specifieke kenmerken van de gekozen warmtepomp.

Investering

€ 4.000-8.000

De investering van een warmtepomp kost gemiddeld tussen de 4 tot 8 duizend euro. Dit is sterk afhankelijk van het type, merk en je woning.

Besparing

€ 600-1200 jaarlijks

Een gemiddeld huishouden bespaard jaarlijks tussen de €600-1200 euro. Dit is een gemiddelde indicatie afhankelijk van je verbruik en type woning.

Terugverdientijd

4-8  jaar

De terugverdientijd van een warmtepomp ligt gemiddeld tussen de 4 tot 8 jaar. Dit is sterk afhankelijk van de energieprijzen en het verbruik van de woning.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt een geluid dat vergelijkbaar is met het zachte zoemen van een koelkast. Op 1 meter afstand 45 dB(A), op 3 meter afstand 35dB(A) en op 5 meter afstand 31 dB(A).

Heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

Ja, een warmtepomp heeft onderhoud nodig. Ongeveer in keer in de twee jaar is voldoende om het rendement van je warmtepomp te garanderen. Hierbij worden de parameters opnieuw afgesteld zodat de warmtepomp optimaal werkt.

Kan een warmtepomp in elk huis worden toegepast?

Een warmtepomp is een energiezuinige manier om je woning te verwarmen, maar helaas is niet elke woning geschikt. Of een warmtepomp optimaal werkt in jouw huis, hangt af van de isolatie. Is jouw woning slecht geïsoleerd? Dan is de kans groot dat een warmtepomp niet efficiënt werkt. De warmte ontsnapt te snel, waardoor de warmtepomp hard moet werken om je huis op temperatuur te houden. Dit resulteert in een hoger energieverbruik en dus minder besparing.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De verwachte levensduur van een warmtepomp ligt rond de 15 jaar. Maar dat is met goed onderhoud zeker te verlengen! In de praktijk blijkt dat warmtepompen die goed onderhouden worden wel 20 jaar of langer mee kunnen.

Hoeveel subsidie krijg je voor een warmtepomp?

De hoogte van de subsidie voor een warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de aanschafkosten plus installatie. Bekijk deze webpagina van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Hoeveel kost een warmtepomp inclusief installatie?

Een warmtepomp inclusief installatie kost ongeveer 4.000 tot 8.000 euro. De kosten zijn afhankelijk van de verwarming van de woning en welk type warmtepomp je kiest.

Waarom Deno XL ?

Groots in advies

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Welke het best bij jouw bedrijfspand past, is met name afhankelijk van de eigenschappen van het gebouw. Deno XL helpt jou om tot de beste keuze voor jouw pand te komen.

Groots in kwaliteit

Deno XL zorgt dat jouw warmtepomp altijd goed en veilig wordt geïnstalleerd. Dankzij onze partnerships kun jij altijd rekenen op de beste producten en goed opgeleide monteurs voor jouw project.

Groots in levering

Warmtepompen installeren zonder lange wachttijden? Dat is in deze tijd helaas zeldzaam, maar bij Deno XL kan het wél! Wij werken met verschillende leveranciers, waardoor we voor elke situatie snel een warmtepomp kunnen selecteren. Wij kunnen binnen 4 weken een warmtepomp instaleren in je woning.

Ontdek de verduurzamingsopties voor jouw bedrijf!

Vraag een gratis, vrijblijvende offerte aan

Reviews

Ik ben blij dat ik in de wirwar van bedrijven die zonnepanelen plaatsen Deno XL heb gevonden. Ik kan niet anders zeggen dat ik perfect ben geholpen. Vanaf begin af aan heb ik goed contact met Deno. Ze reageren zeer snel op mijn e-mail en ik heb zeer goede uitleg gehad over de mogelijkheden. Compliment aan Victoria (sales) en aan de heren die mijn panelen hebben geïnstalleerd (Resul en Safir). Alles was binnen 6 weken voor elkaar.

Willem Mosterdijk

Nette prijs, snelle levering, creatieve oplossingen, keurig werk en zeer hulpvaardig. Zeker aan te raden!

Thierry Le Grand

Dank jullie wel team Mohammed van DENO XL! Top werk ziet er strak uit en nu lekker milieu bewust bezig zijn en geld besparen!

Sander Klaver

Heel tevreden zijn we over de keuze voor Deno XL. Alles klopte: het eerste contact, de aangeboden kwaliteitsapparatuur, de verdere contacten met het kantoor, de schouw, de afspraken en de prijs. Er is door een leuk en kundig team hard en netjes gewerkt. Met dit bedrijf kun je zaken doen. Bedankt Asem :)

Jan H de Boer

Deno XL is top!
Al je vragen worden snel en vakkundig behandeld, kortom vertrouwd.
Aanrader !!

Mart Hijnen

Op tijd en heel vlot geïnstalleerd.
Bedankt team Mohammed

Bea Ruscillo

Fijn en vakkundig zijn de zonnepanelen gelegd door Noma en Mohhamed.
Super snel geleverd prima gedaan!

Petra Van der Perk

Bedankt Deno XL team voor de snelle en goede service. Prima werk geleverd door een prima team.

Peter Koolwijk

Erg prettige partij om zaken mee te doen. Goed advies vooraf, nette plaatsing van zonnepanelen en goede after sales. Aanrader!

Peter van Bragt
Ga naar de bovenkant